Samen voor Goud is het jongerennetwerk van Gouda. Graag willen we met u en jou vooruit kijken. Een jaar waarvan we niet weten hoe dit eruit gaan zien. Wat we wel kunnen doen is onze dromen met elkaar delen. Wat is jouw droom? Hoe ziet Gouda er volgens jou uit in januari 2022?

Met Samen voor Goud hopen we dan een paar honderd jongeren enthousiast gemaakt te hebben die zich vrijwillig inzetten voor en met Gouwenaren die extra steun goed kunnen gebruiken. Doordat de jongeren in de leeftijd van 14 t/m 27 jaar zo betrokken zijn bij anderen, doen ze juist in deze tijd positieve ervaringen op. Erg belangrijk. Daarnaast bieden we ze ook trainingen aan, denk aan assertiviteitstrainingen, hoe om te gaan met racisme en discriminatie of hoe om te gaan met financiële zorgen? Het mooiste van alles is dat jongeren beseffen dat ze waardevol zijn en van betekenis kunnen zijn.

Met dit bericht willen we twee hele speciale mensen bedanken die de afgelopen maanden bij ons betrokken waren en ook het komende half jaar nog bij ons betrokken zijn: onze stagiaires Gerdo en Lieke. Het is voor ons een bijzondere tijd geweest om stage te lopen, dan weer op kantoor dan weer vanuit huis. Ze hebben geholpen bij het organiseren van de straattafel, hulpvragers en jongeren aan elkaar gekoppeld, zijn de paar keer dat het mocht aanwezig geweest bij het sporten met statushouders, hebben trainingen gevolgd en hebben contact gehouden met hun maatjes. We zijn trots op jullie!