Vanuit Jobhulpmaatje, een project van ’t Swanenburghshofje, zijn we nu al bijna een jaar actief in Gouda. Samen met een team van betrokken vrijwilligers begeleiden we mensen die werk zoeken richting een passende werkplek.

Een mooie manier om daarin de eerste stap te zetten voor werkzoekenden is om deel te nemen aan een JobGroup. In de bijeenkomsten zijn ze samen met andere werkzoekenden aan de slag, zowel in het ontdekken van wat ze kunnen en willen, als met praktische vaardigheden zoals het schrijven van een goed CV en het presenteren in een sollicitatiegesprek.

Ik vind het gaaf om te zien dat in zo’n groep direct een wisselwerking ontstaat, mensen denken met elkaar mee, bemoedigen elkaar en delen ervaringen. Onze deelnemers waarderen dat ook, ze zijn enthousiast en komen in beweging, richting een opleiding of baan, of soms vinden ze zelfs tijdens het traject een baan of passend vrijwilligerswerk.

6 oktober start er weer een nieuwe JobGroup, een traject van 7 bijeenkomsten. Ken je iemand in je omgeving die op zoek is naar werk en woonachtig in Gouda of Waddinxveen? Neem dan contact op voor meer info of aanmelden: jobhulp@swanenburghshofje.nl of tel. 06 – 21 94 63 79.

Ellen van Wilpen, coördinator Jobhulpmaatje. Met ingang van 1 oktober is de nieuwe coördinator Christel van Herk.