Licht werk

Een overzicht van praktische hulp in de stad.

Heel Gouda belt

Netwerk Samen voor Goud brengt ouderen die gebeld willen worden en mensen die graag willen bellen, bij elkaar. Stuur een mail aan netwerk@samenvoorgoud.nl of kijk op de website www.samenvoorgoud.nl/heel-gouda-belt

Boodschappendienst

Jonge vrijwilligers doen boodschappen voor mensen die de deur niet uit kunnen. 

Burennetwerk Gouda

Voor praktische hulp, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen. Kijk op de website: www.burennetwerkgouda.nl of bel naar de helpdesk 0182 – 23 50 82 (alleen in de ochtend bereikbaar)

Facebookgroep CoronaHulpGouda

Vraag en aanbod voor boodschappen, klusjes, apotheek, oppassen etc. Zoek op Facebook op CoronahulpGouda.

Boodschappen en klusjes

Boodschappenpakket maken en wegbrengen – Boodschappen doen – Kaartje sturen – Even bellen/whatsappen – Een bosje bloemen voor de deur leggen – Hond uitlaten. De hulp kan aangevraagd worden door een hulpverlener via de website van Present

Voedselbank brengt pakketten thuis

Het is niet verantwoord om grote groepen vrijwilligers en cliënten bij de Voedselbank Gouda te ontvangen tijdens de coronacrisis. Daarom bezorgt de voedselbank op donderdag 9 april 2020 voedselpakketten bij de cliënten thuis. Vanaf volgende week (16 april 2020) kunnen cliënten hun pakket weer zelf op komen halen. Om te voorkomen dat het te druk wordt in de loods, gaan we werken met tijdsloten op donderdag én vrijdag. Meer weten, neem contact op met voedselbank.gouda@gmail.com. 

 

Voor alle vragen waar je tegenaan loopt

Voor alle vragen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over je werk, inkomsten, wonen, zorg, gezondheid, mantelzorg, dagbesteding, je gezin of je relatie. Mail naar info@sociaalteamgouda.nl of bel 088 – 900 4321

De Natuur Challange

Nu veel mensen thuis werken en kinderen niet naar school gaan, is het zoeken naar een nieuw ritme en wordt je wereld al snel klein. Gelukkig is er in de eigen omgeving veel te ontdekken. Bovendien is het goed om elke dag even buiten te zijn. Daarom dagen we je uit om, met of zonder kinderen, de A Rocha nature challenge aan te gaan. Ofwel: elke dag op zoek naar natuur in je buurt.

Afval opruimen 

Al ruim 7,5 jaar actief in Gouda, je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. De Goudse Kabouters rapen afval op wat wij per ongeluk laten vallen. Als je toch buiten een rondje loopt, neem een afvalzak mee en handschoenen of een knijper en sluit je bij de kabouters aan. Je kunt het ook serieus aanpakken door te #trash-hunten, gebruik de Litterati app en registreer je opbrengst. Zo draag je als onderzoeker bij aan de oplossing van het afvalprobleem. De Litterati app is gratis te downloaden in Playstore of Appstore.

Kindertekeningen voor ouderen in isolement

Maak een mooie tekening die bij alleenstaande ouderen wordt bezorgd. Stichting Present in samenwerking met de Bezorgbus.

Medicijnen ophalen bij apotheek

Gouds transportbedrijf Dutch XL Transport BV kan medicijnen bezorgen. Alleen voor mensen met een slechte gezondheid of met minderjarige kinderen. 

06 423 12 462

Hulp aan bootvluchtelingen

Laten we ook oog hebben voor mensen verder weg. De werelddiakenen voeren actie voor hulp aan bootvluchtelingen die in overvolle vluchtelingenkampen verblijven op Lesbos en in Noord-Griekenland. Het gaat om medische en psychosociale hulp aan de gestrande vluchtelingen.

Het Bruisjournaal

Maandag en vrijdag om 12.00 uur met positief nieuws, raadsel van de dag, spel en tips.
Door het Bruisnest

Vraag en aanbod Coronahulp Gouda

Goudvoorelkaar brengt vraag en aanbod van hulp bij elkaar.

Stichting KernKracht

Voor ondersteuning bij psychische kwetsbaarheid, een verslavingsachtergrond of ervaringen binnen de maatschappelijke opvang. Heb je in deze moeilijke tijd een luisterend oor, advies of extra hulp nodig? Zoek dan contact met Kernkracht. Bij Kernkracht staan ervaringsdeskundigen klaar die je begrijpen en je willen helpen. Contact: tel. 0182-519060. Mail: info@kernkracht.nl. 

Financiering van Coronahulp initiatieven

Spoedaanvragen mogelijk voor kleine bedragen voor Corona-gerelateerde maatschappelijke activiteiten.

Wat iedereen kan doen

Stuur een kaartje, een appje of een telefoontje aan mensen die je kent die alleen thuiszitten. Je kunt een oudere buurman/vrouw aanbieden om wat extra boodschappen voor diegene mee te nemen.

nietalleen.nl

Een landelijk platform waar aanbod en vraag van initiatieven voor hulp te vinden zijn.

Paasgroeten aan gedetineerden

Kaarten met paasgroeten voor gedetineerden kunnen worden ingestuurd tot 24 april. Zodat gevangenen weten dat we ze niet vergeten.
U kunt de paasgroetenkaarten sturen naar: Protestantse Kerk in Nederland, T.a.v. Paasgroetenactie, Postbus 8504, 3503 RM  Utrecht.
De kaarten worden gesorteerd en verdeeld over gevangenissen in Nederland en in het buitenland.

Telefonische Hulp Rode Kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn, tel: 070-4455 888. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

JobHulpMaatje

JobHulpMaatje– ’t Swanenburghshofje zoekt vrijwilligers die werkzoekenden een extra steuntje in de rug geven, juist in deze tijd waarin het meer moeite kost een passende baan te vinden. Ook worden er in bepaalde sectoren juist werknemers gezocht en willen we helpen om vraag & aanbod op elkaar af te stemmen. E-mail: jobhulp@swanenburghshofje.nl 

Giften aan de diaconie

Omdat er de komende weken geen fysieke kerkdiensten zijn, loopt de diaconie een aantal collectes mis, terwijl de noden blijven. Je kunt een gift overmaken op rekeningnummer SKG (Rabo) :  NL54RABO0373737270 t.n.v. Protestantse diaconie Gouda.

Rechtstreex op Goudasfalt

Hier bestel je groenten en fruit rechtstreeks bij boeren en makers uit de regio. Dat is goed voor het milieu en goed voor de lokale economie. Sinds de Coronamaatregelen zijn er veel klanten bij gekomen. Veel lokale boeren en tuinders hebben een overschot aan gekweekte groenten omdat de horeca plotseling moest sluiten.

Hulp bij financiële problemen

Lukt het in deze tijd niet om de rekeningen te betalen, of heeft u andere vragen over uw financiën? Stuur dan een mail naar info@swanenburghshofje.nl.

Een vrijwilliger van SchuldHulpMaatje Gouda neemt dan telefonisch contact met u op om te kijken hoe wij u kunnen helpen.

Maatjes – Kerk en vluchteling

Mocht u in uw omgeving vragen en/ of problemen tegenkomen van statushouders met betrekking tot de Corona crisis, dan kunt u contact opnemen met de coördinatoren van het Maatjesproject via email: kerkenvluchtelingen@gmail.com