De zomer is aangebroken. Voor veel mensen is de zomerperiode een periode van rust, ontspanning en leuke dingen doen met het gezin, familie of vrienden. Voor een deel van de Goudse gezinnen is de zomer juist een lastige periode, omdat ze vanwege beperkt inkomen en financiële problemen nauwelijks geld hebben om leuke dingen te doen.

Voor deze gezinnen heeft stichting Present Gouda tussen 12 en 17 juli de actie Zomerpakketten georganiseerd. In het, door vrijwilligers samengestelde pakket, zaten leuke producten zoals gezelschapsspelletjes, tijdschriften, speelgoed of verzorgingsproducten. De vrijwilligers, die mee deden beleefden veel plezier aan het samenstellen van de tas. Ook Speeltuin de Sluis en Sportpunt Gouda droegen deze actie een warm hart toe door het sponsoren van tienrittenkaarten en vrijkaarten voor het Groenhovenbad.

Dit jaar hebben 15 Goudse gezinnen een pakket ontvangen, dat door de vrijwilligers zelf werd aangeboden. De onderlinge ontmoetingen waren warm en waardevol en zorgden voor veel blije gezichten. De gezinnen die het pakket ontvingen, voelden zich echt gezien. Voor veel gezinnen was dit pakket daarnaast net dat steuntje in de rug dat ze nodig hadden.

Met deze actie en via de andere sociale en praktische projecten, die stichting Present Gouda coördineert, zetten vrijwilligers en werknemers van bedrijven zich in voor andere Gouwenaren. Stichting Present streeft naar een samenleving, waarin het vanzelfsprekend is om naar elkaar om te zien of elkaar te helpen.

Wil je meer weten over Present Gouda of betrokken raken als vrijwilliger? Bezoek dan onze website via www.stichtingpresentgouda.nl of mail naar info@presentgouda.nl