Op zaterdagmorgen 20 februari werd Janette blij verrast met een mooie bos bloemen van (HipHelpt) Burennetwerk. De bos ontving ze vanwege haar enorme inzet als vrijwilligster. Janette is al zes jaar hulpbieder en laat elke keer zien dat ze gecompliceerde vragen niet uit de weg gaat. Toen ze te maken kreeg met de hulpvraag van een gehandicapte vrouw met vele hobby’s, die ging verhuizen, was niet de gedachte “dat wordt moeilijk”, maar ze nam de vraag aan en ging aan de slag. Dat betekende voor haar niet om de week een keertje enkele dozen legen, maar elke week enkele uren aan het werk, zodat de hulpvraagster zo snel mogelijk zich thuis kon voelen in haar nieuwe woning.

Janette is voor Burennetwerk een super hulpbieder, omdat zij haar expertise als verpleegkundige, al 40 jaar, kan inzetten. Een luisterend oor voor elke hulpvrager is van belang. Verder is zij niet gebonden aan haar directe omgeving, maar fietst met gemak door heel Gouda om hulp te bieden. Zo heeft ze ook mensen geholpen met het leren fietsen.

Janette geeft aan “het vrijwilliger zijn”  bij Burennetwerk zeer aantrekkelijk te vinden vanwege de vrijheid om een klus wel of niet aan te nemen. Het moet je uitkomen en de vraag moet bij je passen. Zij gaat vooral voor hulpvragen in sociale context.

Burennetwerk is zeer content met zulke vrijwilligers. Daarom wordt elk jaar een bos bloemen gegeven aan hun toppertje: een vrijwilliger die meer doet dan noodzakelijk is.