Woensdagavond 6 september 2021 was de herstart van de taal-oefengroep in de wijk Oosterwei / Goverwelle. Het was wel even wennen: geen handen schudden of knuffelen bij binnenkomst, wel blije gezichten bij het weerzien. Ook de locatie voelde nog wat onwennig. We waren gewend alle deelnemers en medewerkers te ontvangen in ons eigen huis, maar vanaf nu zijn we te gast in  de Ontmoetingskerk. Dat maakt allemaal niet uit, het was vooral fijn om na anderhalf jaar weer bij elkaar te zijn!

We hopen een goede herstart te kunnen maken met een mix van deelnemers uit de oude vertrouwde groep van voor corona en nieuwkomers. Van verschillende oud-deelnemers hebben we inmiddels gehoord dat ze geen tijd of energie meer hebben voor de oefenavonden omdat ze werk hebben gevonden of omdat ze een vakopleiding volgen. We zijn blij met deze positieve berichten.

Sinds het begin van de pandemie zijn er minder nieuwe statushouders gehuisvest in Gouda dan in de jaren ervoor. Desondanks hebben we de afgelopen tijd toch weer nieuwe vluchtelingen mogen begroeten, o.a. bij het Maatjesproject. Een aantal van die nieuwkomers was ook direct aanwezig bij de eerste taalavond. We hopen de komende tijd nog meer nieuwe Gouwenaren te ontvangen in de Ontmoetingskerk.

Voor informatie of nieuwe aanmeldingen kunt u contact opnemen met anitakoorevaar@gmail.com  of bel  06 – 308 71 895.